Tallers i cursosVols inscriure't, rebre informació o que t'informem del temari complet d'un curs? Contacta sense compromís.

Botànica

Mobirise

Rutes botàniques

Rutes de coneixement i identificació de plantes: medicinals, comestibles, tòxiques, rareses botàniques... Rutes a mida en els espais que demaneu o seleccionades en parcs naturals o altres indrets d'elevat interès ecològic.

Mobirise

Botànica per a principiants: introducció a les principals famílies botàniques

La botànica és un tema que fascina a molta gent, però que sovint apareix com una barrera infranquejable a les primeres fases d'aprenentatge. En aquest curs veurem com s'organitzen les diferents famílies botàniques, superant així el primer graó en l'escala del coneixement d'aquesta ciència.

Mobirise

Breu història del regne vegetal

T'apuntes a un viatge en el temps? En aquest fascinant recorregut d'història natural aprendrem com han evolucionat les plantes, des dels seus inicis fins a l'aparició de les espècies més modernes.

Mobirise

Plantes medicinals

Les plantes són una font immensa de principis actius amb activitat farmacològica. Però molts cops, la dosi fa el verí. Descobreix algunes de les plantes medicinals del nostre entorn, des de les més innòcues fins a aquelles que només els metges poden recomanar.

Mobirise

Plantes més valuoses que l'or

No és un dir, els productes derivats d'algunes plantes són literalment més cars que l'or. Algunes d'elles han sigut un símbol de poder al llarg dels segles, o fins i tot han estat origen de guerres. En aquest curs en descobrirem algunes.

Mobirise

Les plantes més tòxiques de Catalunya

Qui diu que les plantes són inofensives? Sabies que la planta més tòxica d'Europa es pot trobar a Catalunya? Apunta't a aquest taller de toxicologia i aprendrem algunes de les plantes més tòxiques de Catalunya i quins són els compostos que generen aquesta toxicitat.

Zoologia

Mobirise

Taller de caixes niu

En aquest taller aprendrem la importància i beneficis d'afavorir la nidificació dels ocells al nostre voltant. A més, podreu construir la vostra pròpia caixa niu perquè la col·loqueu allà on vosaltres vulgueu. 

Mobirise

Rutes ornitològiques

Sortides a mida per a conèixer els ocells més freqüents del nostre entorn. També sortides a espais privilegiats com el delta de l'Ebre, delta del Llobregat, aiguamolls de l'Empordà...

Mobirise

Rutes entomològiques

Sortides d'observació d'insectes.

Mobirise

Herpetologia per a principiants

Curs d'iniciació al món de rèptils i amfibis.

Mobirise

Mamífers de casa nostra

Aprèn quins són els mamífers de Catalunya, des dels més majestuosos fins als més petits i invisibles. Alhora veurem les guies bàsiques per identificar-los i comprendre quin espai ocupen a l'ecosistema.

Mobirise

Introducció a la zoologia

En aquest curs es tracten conceptes bàsics de la zoologia. La taxonomia, la filogènia, el comportament, les dinàmiques de poblacions o l'evolució són algunes de les claus per entendre la diversitat animal i tenir una bona base per progressar en el coneixement de la zoologia.

Ecologia

Mobirise

Taller de compostatge i cicles de la matèria

Taller per a comprendre com funciona el compostatge i com recirculen els principals elements que componen la vida. L'activitat es pot adaptar per centrar-se especialment en la vessant pràctica del compostatge, com construir i instal·lar un compostador...

Mobirise

Horticultura ecològica

Aprèn les bases i alguns trucs per a iniciar-te en l'agricultura ecològica, així com les millors espècies, algunes d'elles pràcticament oblidades.

Mobirise

Jardineria ecològica

Jardí d'aromàtiques, hort medieval, jardins de baix consum, paisatgisme... Descobreix múltiples opcions per a crear un jardí diferent, original i ecològic sense que això repercuteixi en l'estètica.

Mobirise

Canvi climàtic i guies pràctiques per a un estil de vida més ecològic

En aquest curs aprofundirem en el rerefons del canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat des de la perspectiva de la ciència i l'ecologia, parant atenció també a fal·làcies freqüents i el desconeixement d'algunes veritats que a vegades es promou de forma interessada. Alhora, repassarem consells, alguns dels quals poc coneguts, per a reduir de veritat el nostre impacte ambiental.

Mobirise

Curs d'introducció a l'ecologia

Aquest és un curs organitzat per Flora Catalana que es realitza de forma anual i en el qual tenim el plaer de participar com a docents. Trobareu tota la informació clicant a l'enllaç. Podeu contactar amb nosaltres si teniu interès per rebre informació de cursos amb la mateixa temàtica i dinàmica similar.

Botànica aplicada

Mobirise

Fisiologia i metabolisme vegetal

Com s'adapten a la sequera i altres condicions adverses, les plantes? Com es defensen dels herbívors? I de les malalties? Com poden alimentar-se bàsicament amb aire, aigua i llum? En aquest curs farem una breu introducció a la fisiologia de les plantes, tots aquells mecanismes que els han permès ser un dels grups d'éssers vius més exitosos.

Mobirise

Fitoteràpia, alimentació i salut

"Que la teva medicina sigui el teu aliment i el teu aliment sigui la teva medicina". Aquesta frase la va dir el pare de la medicina, Hipòcrates, al segle IV-V aC. Actualment estem acostumats a l'ús de fàrmacs de síntesi cada vegada que hi ha un problema de salut. Però en molts casos, sobretot quan els problemes són crònics i derivats d'un estil de vida concret, l'alimentació, uns hàbits saludables i l'ús de remeis naturals poden ser una opció més adequada per mantenir una bona salut.

Mobirise

Taller de preparació de remeis vegetals

En aquest taller pràctic aprendrem a preparar diversos remeis a base de plantes medicinals, d'eficàcia demostrada i útils per a moltes situacions del nostre dia a dia. Alhora, veurem quines són les bases que es tenen en compte per a aprofitar al màxim els beneficis de les plantes.

Preus

Totes les activitats d'una mateixa categoria valen el mateix. Els preus, així com el contingut, es poden adaptar o personalitzar segons els vostres interessos i necessitats. Contacteu si voleu més detalls.

- Cursos i xerrades (totes les activitats en què no s'indiqui al títol que siguin un Taller o una Ruta):
Preu base (fins a 10 persones): 100 €
Preu a partir de 10 persones: 10 € per persona

- Tallers: el preu inclou el material
Preu base (fins a 6 persones): 100 €
Preu a partir de 7 persones: 15 € per persona

- Rutes:
Tot el dia: 100 €
Mig dia: 50 €
Es recomanen grups de 5-15 persones

Altres activitats

Mobirise

Crèdits de síntesi

Sou una escola i us interessa fer un crèdit de síntesi? Us podem oferir temàtiques diverses en entorns naturals privilegiats com el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac o els Cingles de Bertí. Contacteu per rebre més detalls o ajustar l'activitat segons els vostres interessos.

Mobirise

Visites guiades

Descobriu espais d'especial interès, on podreu aprendre i gaudir de visites que no us decebran. Contacteu per rebre més informació.

© Copyright 2020 Mobirise. All Rights Reserved.

Mobirise website software - Find more